Vijesti

Codemasters radi na “najambicioznijoj i najvećoj igri dosad”

Nakon što ih je kupio Electronic Arts za 1,2 milijarde dolara, apetiti Codemastersa su narasli. EA će znati bolje monetizirati potencijale Codemastersovih studija i njihovu F1 licencu, a developeri mogu s većim financijskim potencijalom mogu planirati ambicioznije projekte

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Codemasters Cheshire studio, isti onaj koji stoji iza uspješnog Dirta 5 pustio je oglas za posao u kojem navode da rade na ključnom projektu, najambicioznijem i najvećem koji je Codemasters imao u posljednjih 10 godina.

Radi se o studiju koji je nastao nakon raspada Evolutiona kojeg je Sony raspustio 2016. nakon debakla s lansiranjem Drivecluba. Po oglasu može se zaključiti kako je razvoj ambicioznog naslova tek u povojima.

Hoće li EA prebaciti svoje IP-eve Codemastersu?

Nakon što je EA otkupio Codemasters, izdavača specijaliziranog za razvoj auto-moto igara, logično se nameće suradnja na polju Need for Speed igara ili čak oživljavanje Burnout serijala. Uopće ne sumnjamo kako će EA svoje franšize pustiti Codemastersu, a radi li baš njihov Cheshire studio na jednoj takvoj igri tek trebamo otkriti.

Need for Speed Shift 3 anyone? Doduše, nastavak Shifta nam ne zvuči naročito ambiciozno, odnosno ne zvuči ambiciozno u kontekstu “najambicioznijeg i najvećeg u deset godina”. Možda novi open-world IP koji bi konkurirao popularnom Forza Horizon serijalu?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano