Vijesti

Criterion pomaže u razvoju novog Battlefielda, na kojem sada radi 4 studija

EA je ranije ovog ljeta prošao kroz pravo malo restrukturiranje. Izdavač je svoje razvojne studije podijelio na dvije divizije. EA Sports i EA Entertainment. Budući da su sportske simulacije jaki forte ovog izdavača, podjela ima smisla. Ima smisla, barem donekle, i to da NFS serijal pripadne EA Sportsu, što je klasična podjela u gaming industriji, pa je tako i studio Criterion inicijalno pripisan toj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jako dobrim Unboundom, Criterion je Need for Speedu udahnuo novi život. Činilo se kako će ovaj veteranski studio konačno dobiti priznanje kakvo i zaslužuje te nastaviti raditi samostalno na svojim projektima, prije svega na novom NFS-u, međutim, EA ga sada ponovno vraća u ulogu asistenta.

Voditelj Battlefield franšize Vince Zampella poručio je kako je Criterion iz EA Sportsa prebačen u EA Entertainment, odakle će pomagati u razvoju novog Battlefielda. Većina tima asistirat će DICE-u, Ripple Effectu i Ridgelineu na razvoju novih Battlefield iskustava, a manji dio nastavit će razvijati novi NFS.

Electronic Arts uopće ne skriva svoju ambiciju s Battlefieldom, kojeg nakon katastrofalnog 2042 želi vratiti u sam vrh ponude. Po uzoru na Call of Duty, u franšizu je uključio nekoliko razvojnih studija s podjeljenim ulogama. Tako se DICE kao jezgra može fokusirati isključivo na multiplayer, novoosnovani studio Ridgeline Games pod vodstvom veterana industrije razvija kampanju, a Ripple Effect (nekadašnji DICE LA) također radi na nečem vezanom uz Battlefield, vjerojatno nešto poput Battle Royale ili Extraction modova.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano