Cyberpunk 2077 je bolja, veća i revolucionarnija igra od Witchera 3

Dok čekamo Cyberpunk 2077, sljedeću veliku igru CD Projekt REDa, studio nas je odlučio dodatno „zapaliti“ i podignuti ljestvicu očekivanja u sama nebesa. Pored toga, najavljuju i novi visokobudžetni RPG.

Na poslovnom sastanku za financijsko izvješće studija CD Projekt Red, vrh menadžmenta nije krio entuzijazam i velika očekivanja za Cyberpunk 2077. Jedan od čelnika studija, Adam Badowski, najavio je kako će Cyberpunk 2077 u odnosu na The Witcher 3: Wild Hunt morati biti bolji, veći i revolucionarniji.  Kako bi postigli taj nevjerojatni cilj, predsjednik CD Projekta REDa Adam Kicinski izjavio je da imaju cilj barem udvostručiti broj zaposlenih, kojih je trenutno oko 400. Naravno, nije namjera da svi rade na Cyberpunku 2077, ali cjelokupni tim bi trebao biti podijeljen na četiri grupacije, od kojih će neki proučavati nove gaming segmente u industriji (VR možda?).

Na sastanku je potvrđeno da bi Cyberpunk 2077 trebao izaći negdje u periodu između 2017. godine i 2022. godine, što je priličan razmak. S obzirom na ambicioznost tima, lako moguće da nas dočeka i pokoja odgoda, sve u cilju da ova igra nadmaši nevjerojatno postignuće i produkciju kakvu predstavlja The Witcher 3: Wild Hunt. Upravo The Witcher 3: Wild Hunt se pokazao kao dosad najuspješnija igra CD Projekt REDa, s preko 6 milijuna prodanih primjeraka, dok je budžet za igru bio $81 milijun (primjera radi, GTA V je dosad najskuplja igra s $265 milijuna utrošenih u razvoj i promidžbu). Od Cyberpunka 2077 očekuje se i bolja prodaja kako bi opravdala velika ulaganja. Osim Cyberpunka 2077, u CD Projekt REDu su natuknuli kako rade na još jednom visokobudžetnom RPG projektu koji bi trebao izaći u istom periodu kao i navedena igra, no o detaljima trenutno šute.

Cyberpunk 2077 je predstavljen kao mračna igra smještena u budućnosti supernaprednog metropolisa Night Cityja, nelinearne priče i s sandbox elementima. Uzevši u obzir izjave proizvođača, izgleda da naša gaming budućnost nikako nije mračna.