Cyberpunk 2077 prve ocjene su odlične, ali postoje veliki problemi

Skinut je embargo s Cyberpunk 2077 recenzija i jednog od najkaotičnijih izlazaka igara u novijoj povijesti gaming industrije. Kodovi za recenzije podijeljeni su prije 4-6 dana. Nažalost, kao ni mnogi drugi, još nismo dobili svoj primjerak igre, a recenzentima je podijeljena bugovita verzija igre i to samo za računala. Kvalitetnu recenziju za konzole nećete pročitati još neko vrijeme.

Mnogi recenzenti još uvijek nisu dodijelili ocjenu, a ostali su prenijeli samo početne impresije. Unatoč generalnom stavu kako je Cyberpunk 2077 iznimno bugovit, trenutačno igra drži prosječnu ocjenu 91 od 100 na Metacriticu uz napomenu kako bi još jedna odgoda dobro došla.

PC Gamer je tako ocjenu 78 objasnio obrazložio kao odličnu priču koju kvare mnogobrojni bugovi. Gamespot je jedan od najkritičnijih s naglaskom na priču kojoj su zamjerili da nije dovoljno RPG-asta, odnosno igra je kroz centralnu priču zapečena bez puno izbora, a tek popratni questovi pružaju više slobode koji, kako kaže recenzenz, su igru spasili od manje ocjene od 70.

S druge strane, Eurogamer nakon 40 sati igranja još uvijek nije donio konačan sud, međutim, njihov recenzent u usporedbi s kolegom zamjećuje kako je igrao praktički različitu igru. Oboje su donosili različite odluke kroz igru koje su uvelike utjecale na ishode različitih questova.

Popularni Youtuber i streamer Skill Up pak demonstrativno odbija režirati vlastitu recenziju. Kako kaže na Twitteru, iz CD Projekt Reda recenzentima su zabranili snimati vlastiti sadržaj te su potencijalne recenzije limitirali isključivo na marketinške klipove, što kako kaže – ne želi napraviti.

Drugi portali se su u velikoj većini iznenađeni izrazito kvalitetnom pričom te mnogi spominju kako je ona u biti ljudskija nego što su očekvali da će biti. Kako se da iščitati, unutar ogromnog Nightcityja i njegove okolice, unatoč gomili kompleksnog sadržaja srž priče je fokusirana i igra se čini sažetijom nego što to jest – i to u dobrom smislu.

Generalni dojam?

Odlična igra s pričom po kvaliteti iznad očekivanja. Neki Cyberpunk 2077 čak svrstavaju među najbolje igre svih vremena, međutim, svi se slažu kako igra ima tehničkih problema.

Unatoč svemu Cyberpunk još uvijek drži prosječnu ocjenu 91 od 100, što možda i najbolje govori o potencijalu ove igre koju bi možda ipak bilo dobro pričekati još nekoliko mjeseci da se kompletira po pitanju bugova i performansi.