Cyberpunk 2077 uhvatit će se u koštac s politikom i neće bježati od njenih problema

Kako je krenulo, možda ćemo postati zastupnici u Cybersaboru!

U najnovijem izdanju Xbox Magazinea dobili smo podosta novih informacija vezanih uz jednu od najiščekivanijih igara ovoga desetljeća. Patrick Mills, dizajner questovau CDPR-u istaknuo je kako je Cyberpunk igra u kojoj će glavni pokretač radnje biti moć. Moć koju imaju oni bogatiji te moć koju nemaju oni siromašniji. Mills tvrdi kako se do te moći ne dolazi samo preko novca, već i preko tehnologije ili okretanju prema nasilju. Politika je jedan od najvažnijih segmenata cyberpunk žanra te je neizbježan dio same igre. Igranje iz prvog lica trebalo bi služiti kao pojačana imerzija kako bismo bolje doživjeli komplicirani svijet Cyberpunka.

Na temu politike u Cyberpunku 2077  na Redditu se osvrnuo i autor originalne table-top igre, koja služi kao predložak za 2077, Mike Pondsmith, tvrdeći da Cyberpunk u suštini i je politička igra, što je sasvim prirodno ako se uzme da u nazivu žanra i igre stoji riječ punk.

Ako pogledamo žanr, za očekivati je da će borba bogatstva i siromaštva biti samo jedan od aspekata političke akcije u igri te nekako pretpostavljamo kako će i pitanje augmentacija naći svoje mjesto u Cyberpunku 2077. S obzirom na način kojim su baratali kompleksnom političkom scenom Witchera, CDPR je potencijalno najbolji kandidat za prikazivanje politike jedne distopijske cyber budućnosti.

{loadposition pratinas}