Cyberpunk 2077 već je sad moguće odigrati od početka do kraja

Igra stiže brže nego što to smo svi očekivali?

Dok probrana ekipa na E3-ju i Gamescomu gledaju gameplay prikaze iza zatvorenih vrata, koji su inače, prema njihovim riječima – genijalni, mi ostali trebamo se zadovoljavati nekakvim screenshotovima i isječcima iz intervjua koji više toga skrivaju nego otkrivaju.

Na Gamescomu je prekjučer iza zatvorenih vrata prikazana ista dionica igre kao i na E3 sajmu. S nekoliko bitnih razlika, od kojih ćemo izdvojiti kako se ovaj put radnja odvijala po noći (na E3 je bio dan u pitanju), te se igralo s muškim likom. Prema dojmovima novinarima koji su prisustvovali događaju, jedna i druga promjena imale su veliki utjecaj u samom toku gameplaya, dok Night City u mraku izgleda fantastično, kao što se i očekuje od jedne cyberpunk igre.

– Molim tetovažu na središnjoj augmentaciji.

Na kraju prezentacije, gospodin koji je istu i vodio izjavio je pred svima okupljenima kako je igra već sad zaokružena. Nakon čak šest godina razvoja igre developeri iz CD Projekt RED-a su dovršili cijelu priču i igra se može već sad odigrati od samog početka do kraja.

Pred poljskim developerom i izdavačem sad predostoji poliranje tekstura, popravljanje bugova, te gomila testiranja koje bi moglo imati sami utjecaj na izvođenje nekih od misija, a ovisno o reakcijama testera. Cyberpunk 2077 krajem 2019. godine? Sasvim moguće.