Vijesti

Dark Cloud 2 | Još jedan kultni naslov stiže na PlayStation 4 sljedeći tjedan

Sony nastavlja s izdavanjem PS2 klasika. Zadovoljni? I jesmo, i nismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema objavama na PlayStation Blogcastu, naslov Dark Cloud 2 (u Japanu i Europi preimenovan u Dark Chronicle) bit će od 19. siječnja smješten na konstantno rastuću listu igara s PlayStationa 2.

Prvi Dark Cloud već je objavljen za PS4, pa smo očekivali da će i nastavak biti objavljen u nekom trenutku, a ako nas sjećanje ne vara, u njemu smo uživali puno više. Jedan od dodataka kojim se nastavak može pohvaliti je mehanika fotografiranja. Sve što se nalazilo u svijetu oko vas moglo se fotografirati i tako dobiti ideje za nove izume kojima se kreiraju predmeti.

Naravno, nastavak je vizualno ljepši od originala, a cel-shaded grafika i danas izgleda prekrasno. Glasovna gluma također je odrađena na impresivan način.

Izlazak ove igre za PS4 mnoge će razveseliti i vratiti u stare dane kad su se sati izgubljeni u JRPG-ima mogli brojati u stotinama. Ipak, najviše nas smeta Sonyjeva politika naplaćivanja starih naslova, bez obzira na to posjedujete li već istu igru na disku. No, to je ipak tema za neki drugi članak.

Povezano