Vijesti

Datamineri su otkrili novi Switch: Kodnog imena Aula donosi OLED, 4K, bolju bateriju…

I dok Switch po prodaji gazi sve Xbox i PlayStation konzole, kako se bliži četvrta godišnjica izlaska sve češće su glasine o novoj, naprednijoj i snažnijoj verziji konzole čiji naziv se već udomaćio imenom Switch Pro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dataminer SciresM iz nove verzije operativnog sustava konzole iskopao je podatke o novom hardveru kodnog imena Aula. Kako je iščitano, Aula je hardver s OLED ekranom, sve se bazira na Nivida Tegra X1+ koji je već ukomponiran u Switch Lite, ali u kombinaciji s novim Realtek SoC-em koji je sposoban izvoditi sadržaj u 4K rezoluciji.

I dok to nigdje nije navedeno, prije nego što je izbrisao svoj post na Twitteru, SciresM nagađa kako bi u kombinaciji s novim SoC-em Nintendo mogao podignuti takt Tegre X1+. Hoće li to biti dovoljno za nativno 4K izvođenje igara? Ne zvuči nam tako, ali nešto poput stabilnih 1080p definitivno bismo mogli očekviati.

Inače, sličan hardver pogoni verzije Nvidijinog Shielda iz prošle godine koji u kombinaciji s DLSS-om izvodi igre u upscaleanih 4K. Ranije prošle godine ekipa iz Digital Foundryja je pisala o tome, a zaključak je bio kakav je takav scenarij svakako realan i moguć. Nintendo bi se trebao odlučiti na bateriju većeg kapaciteta, a budući da bi trebalo podići takt rada Tegre X1+ čipa, zbog zagrijavanja igranje u većim rezolucijama moglo bi biti rezervirano samo za igranje na TV-u.

Kako bilo, Nintendo definitivno nešto kuha. A što točno i hoće li to biti zaista tek unutargeneracijsko osvježavanja hardvera sigurno ćemo saznati ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano