Vijesti

Deus Ex projekt navodno prekinut nakon dvije godine razvoja. I Eidos Montreal sustigao val otkaza

Nakon što je u jeku korona pandemije švedska ulagačka grupa Embracer kupila gomilu većih i manjih razvojnih studija, posljednjih godinu dana rekonstruira, dijeli masovne otkaze, pa čak i zatvara neke. Do sada je kao jedan od rijetkih odolijevao Eidos Montreal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne samo to, Eidos je čak povećao broj zaposlenika na više od 500 pripajajući one iz nekih drugih, zatvorenih studija, ali danas stižu vijesti o otkazima. O njima izvještava pouzdani novinar Jason Schreier, a s otkazima pod ruku ide i otkazivanje razvoja novog nastavka omiljenog serijala.

Radi se o novom Deus Exu koji nikad nije službeno potvrđen, ali već smo pisali o njemu i znali smo da je u razvoju. Developeri su se motivirali mišlju da stvore nešto što Cyberpunk nije uspio, međutim, nakon dvije godine razvoja ta misao je naprasno prekinuta.

Pritom nije poznato je li zapelo u razvoju ili je samo odlučeno kako Deus Ex nije isplativ, ali ono što se zna je da Eidos Montreal fokus prebacuje na razvoj novog IP-a. Da Eidos još uvijek ima taj neki X faktor pokazao je s igrom Marvel’s Guardians of the Galaxy iz 2021. koja se pronašla i u kombinacijama za igru godine, a na neku drugu igru morat ćemo pričekati još najmanje nekoliko godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano