Vijesti

Dev-kit 4K Switcha ima već 11 studija, ali Nintendo i dalje demantira njegovo postojanje

O Switch konzoli nove generacije s naprednijim hardverom i 4K rezolucijom priča se već oko godinu dana. Glasine gotovo uvijek predvodi ugledni Bloomberg koji svoje izvore ima u studijima, tvornicama i u samom Nintendu, dok Nintendo u pažljivo biranim istupima redovito negira njegovo postojanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto 4K Switcha 8. 10. dobit ćemo tek njegovu OLED verziju s nešto većim ekranom, ali Bloomberg ne odustaje. Sada u velikom tekstu kojeg prenose apsolutno svi njegovi novinari tvrde kako je čak 11 developerskih studija diljem svijeta zaprimilo developerske jedinice.

Javili su im to zaposlenici 11 studija, a sasvim je logično pretpostaviti kako velika većina ostalih šute. Stvaran broj je zasigurno veći, a da izađu u javnost zaposlenike priječe NDA ugovori i strah od posljedica njegovog kršenja.

Nintendo demantira 4K Switch

Prema Bloombergovim izvorima baš novi Switch neće izaći prije kraja iduće godine. 4K dev-kitovi krenuli su u distribuciju studijima negdje na ljeto ove godine. Nintendo je reagirao i na ovu objavu Bloomberga, poručivši na Twitteru kako su tvrdnje da isporučuju alate za razvoj Nintendo Switch igara s podrškom za 4K lažne.

U reagiranju Nintenda ključan je odabir riječi. Nintendo se referira isključivo na Nintendo Switch, što znači kako će njihova nova konzola možda imati drugo ime. Što je i logično. Da je igra riječima ključna dokazuje i odgovor poslan u redakciju Bloomberga, koji na listu pitanja odgovara jednim kratkim odgovorom – “tvrdnja nije točna”, izbjegavajući specificirati što nije točno. S druge strane, Nintendovi partneri iz Nvidije izbjegavaju odgovoriti, ali ne demantiraju novu suradnju.

Da pokušamo donijeti nekakav zaključak, potvrda iz 11 studija nije i ne može biti slučajna. Nova Nintendova konzola je stvarna, a njezine performanse i mogućnosti još nisu sasvim zaključene što je i razlog Nintendovog opreznijeg pristupa. Kakvo god ime bude imala i što god Nvidia smisli za nju, na novoj Nintendovoj konzoli igrat ćemo se vjerojatno do kraja iduće godine ili početkom 2023.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano