Developer PUBG-a radi na mobilnoj verziji Palworlda

Možda i najveći ovogodišnji hit je prije nekoliko tjedana stigao na PlayStation, a po svemu sudeći u skorašnjoj budućnosti ćemo ga moći zaigrati i na mobilnim uređajima. Južnokorejski izdavač Krafton je na svojoj službenoj stranici potvrdio dogovor s developerom Palworlda o razvoju mobilne inačice te igre. Na njoj će raditi PUBG Studios najpoznatiji po, što i samo ime sugerira, PUBG: Battlegrounds battleroyale igri.

Pocketpair, developer Palworlda ili u narodu poznatog kao fuš pokemoni, imao je mnogo razloga za suze. Suze radosnice prouzrokovane milijunskom prodajom na PC-u i Xbox konzolama s početka godine poprimile su pomalo gorak okus u posljednje vrijeme, ponajviše zbog dugoočekivane tužbe Nintenda zbog kršenja patentnih prava.

No čini se kako tužba i manji broj igrača nije suviše pokolebala Pocketpair koji nastavlja s osvajanjem preostalih platformi za igranje. Krafton u svojoj objavi nije definirao datum izlaska niti konkretne detalje o mobilnom Palworldu, osim da će na njemu raditi njihova podružnica PUBG Studios i da će ostati vjerni originalu.