Developer The Last of Us remakea tvrdi da se ne radi o pokušaju izvlačenja lagane love

U velikoj anketi FFA portala preko 1500 čitatelja odgovorilo je kako remake The Last of Usa ne vrijedi punih 599 kuna, koliko za njega traži Sony. Onih koji smatraju tako je čak 67%. Međutim, ako pitate developere, remake je znatno više od pukog podizanja rezolucije i u njega je uloženo više truda nego što se misli.

ffa anketa

Vrijedi li remake The Last of Usa punih 599 kuna bez mogućnosti nadogradnje prethodno kupljenih verzija?

  • Ne 67%
  • Da, ali samo za one koji ga nikada nisu odigrali/kupili 23%
  • Da 11%
Hvala ti 🎉

Robert Morrison je animator s ranijim iskustvom rada u Santa Monici na God of Waru, a prije nego li se nedavno prebacio u Sonyjev Bend studio radio je na remakeu The Last of Usa. U obraćanju na Twitteru iz svoje perspektive pokušao je objasniti zašto smatra da glavni cilj remakea nije samo da pokupi laganu lovu.

“Zapravo, to najpomnije građen i izrađen projekt u kojem sam ikad sudjelovao u čitavoj karijeri. Najviša moguća razina brige i posvećenosti detaljima”, tvrdi Morrison. Kaže da je odluka o cijeni izvan njegove domene, ali je u remake uložena “golema količina strasti”, što bi trebala biti svojevrsna garancija kako konačni produkt ipak neće biti samo puko podizanje rezolucije.

U komentarima ga ja branio Michael Mumbauer, nekadašnji šef Sonyjevog San Diego studija te jedan od direktora u Part II, a danas šef vlastitog neovisnog studija. “Da se mene pita, svaka franšiza koju volim imala bi ovakav tretman”, poručio je kritičarima.

Velikoj bazi fanova unatoč, poveća skupina igrača smatra kako je ovo izdanje nepotrebno. Sony i Naughty Dog će nas 2. 9. pokušati uvjeriti kako remake The Last of Usa ipak nije bilo traćenje vremena i resursa uzalud.