Vijesti

Developeri Alana Wakea 2 jednom odlukom su naljutili fanove

Alan Wake 2 debitirat će 17. 10. ove godine, otkriveno je na noćašnjem PlayStation Showcaseu gdje je isporučio snažan prvi prikaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o igri, novoj protagonistici te dvije različite, ali isprepletene priče dvojke možete pročitati ovdje. Po svojoj prilici, kao i prethodnik, Alan Wake 2 ima sve preduvjete da ostvari kultni status, a na žalost po vjerne fanove, Remedy i Epic Games kao izdavač donijeli su odluku koja samo prati trendove gaming industrije.

Naime, fizičkog izdanja za Alan Wake 2 neće biti, pa tako ni kolekcionarskog ili bilo kakvog drugog posebnog fizičkog izdanja. Remedy odluku pravda činjenicom kako se većina igrača prebacila na digitalu, stoga tiskanje diskova više nema toliko smisla. Potom je tu, kažu, i cijena. “Neobjavljivanje diska pomaže nam zadržati cijenu na 60 eura za konzole i 50 eura za PC.

Remedy će ovom odlukom eliminirati distributere, logističke troškkove, tiskare i sveopće troškove ambalaže. Cijena je svakako snažan argument, budući da ćete Alan Wake 2 po izlasku platiti manje od drugih punokrvnih AAA naslova. Međutim, brojnim, a prvenstveno tradicionalnim igračima se ova odluka ne sviđa, jer Alan Wake 2 je naslov za jednog igrača kojeg bi mnogi željeli imati na polici.

ffa anketa

Biste li platili 10 eura veću cijenu za fizičko izdanje Alana Wakea 2?

  • Ne 60%
  • Da 40%
Hvala ti 🎉

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano