Vijesti

Developeri Forze Motorsport 8 odgovorili su na optužbe o fejkanom ray-tracingu

Prošlog tjedna developeri iz Turn 10 studija otkrili su novu Forzu Motorsport, igru koja pretendira kao Xboxov konkurent Gran Turismo serijalu. Odlučno su tada obećali kako će nova Forza biti tehnički najbolja simulacija današnjice s vjernim fizičkim modelom štete te s ray-tracingom u utrkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gran Turismo 7 ray-tracing uključuje samo u fotografskim modovima, pa su fanovi krenuli secirati svaki kadar trailera nebi li ukazali na potencijalno varanje igrača. Youtube je prepun navodnih dokaza fejkanog ray-tracinga, međutim, developeri su u prvom developerskom video dnevniku odbacili sve optužbe.

“Ray-tracing je tu. Na stazi je i, najvažnije od svega, stvarno želim to razjasniti, prisutan je u utrkama”, poručio je kreativni direktor Chris Esaki. “Kada kažem ‘na stazi’ ne mislim na photo mode ili reprize i ne izvrćem riječi, ne želim dovoditi nikoga u zabludu, stvarno mislim na utrke u realnom vremenu”, jasan je Esaki.

“Kada se utrkujete, ray-tracing je uključen”, imao je potrebu još jednom potvrditi Esaki. Skepsa igrača prvenstveno stiže zbog Gran Turisma 7, kod kojeg su developeri od početka tvrdili kako će imati ray-tracing na PS5, da bi se to na kraju svelo tek na photo-mode, a sve do izlaska Yamauchi je davao nerazumljive izjave po pitanju njegove implementacije.

Dakle, to neće biti slučaj s novom Forzom Motorsport koja će imati novu karijeru, vikend multiplayer evente s treninzima, kvalifikacijama te pravim utrkama te promjenu dana i noći te vremenskih uvjeta u realnom vremenu na svim stazama, otkriveno je u novom videu.

Novu Forzu Motorsport vozit ćemo negdje u prvoj polovici iduće godine na Xbox Series X/S i PC-ju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano