Vijesti

Developeri se pitaju: Kome treba PS5 Pro?

Na netom završenom GDC sajmu u San Franciscu developeri su propitivali budućnost Xboxa za kojeg više ne vide smisao izdavati igre, a nisu poštedjeli ni PlayStation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda Sony još uvijek nije službeno potvrdio postojanje novog i snažnijeg modela PS5 Pro, ranije ovog mjeseca procurile su specifikacije. Urednik GamesIndustry.biz portala Chris Dring s poprišta događaja u San Franciscu javlja kako je, što se tiče developera, to gotova stvar, a oni svakako jako dobro znaju sve što treba o novoj konzoli. I nisu oduševljeni.

“Nisam naišao ni na jednu osobu koja razumije postojanje istog. Fanovi PlayStationa će očito kupovati, to im je jasno i to je dobro za Sony, ali developeri smatraju da je konzola nepotrebna”, priča Dring na GI podcastu Brojni developeri smatraju da još uopće nisu iskoristili ni standardni PS5 do maksimuma.

Također, nastavlja Dring, neke kompanije vjeruju kako PS5 Pro neće previše utjecati na širenje tržišta. Sony u konačnici neće završiti s više igrača, niti će developeri moći računati na više PlayStation konzola u opticaju. Konsenzus je da će najviše profitirati najveći fanovi PlayStationa.

Profitirati će najveći fanovi

Ako su glasine istinite, PS5 Pro bi mogao izaći do konca ove godine, a najveća novost svakako su decidirani hardver za strojno učenje i Sonyjevo vlastito AI upscaling rješenje sposobno rekonstruirati sliku na više rezolucije uz zadržavanje detalja. Što bi u praksi značilo još više 4K igara pri 60 FPS-a, pa čak i igranje u 8K rezolucijama, uz manji udar na performanse.

Fokus na AI rekonstrukcije slike bi u teoriji svakako najviše moralo zadovoljiti upravo developere, s obzirom da pojednostavljuje i ubrzava razvoj igara, međutim, dok i dalje imamo generaciju konzola standardnih PS5 i XSX/S konzola za koje će se morati razvijati na “stari način”, developeri očito ne vide previše sreće.

YouTube Thumbnail

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano