Vijesti

Developeri su otkrili: GTA 6 ima ženskog glavnog lika, smješten je u Miami i mogao bi izaći 2024.

Najupućeniji novinar na svijetu Jason Schreier otkrio je svoja saznanja o GTA 6, najvećem projektu Rockstara svih vremena. Schreier je dosad nebrojeno puta dokazao neprikosnovenu razinu umreženosti unutar gaming industrije, pritom obzirno pazi kako nebi otkrio previše i tako naštetio razvojnim studijima poput, primjerice, Toma Hendersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, nakon nemira u Americi 2020. koje je izazvalo ubojstvo George Floyda od strane policajca (više o tome i kako je utjecalo na izlazak PS5 čitajte ovdje) Rockstar je promijenio radnu kulturu i ublažio tradicionalno sarkastičnu perspektivu u GTA igrama. Tako je navodno otkazan Cops ‘n’ Robbers mod za GTA Online, kako se nebi dodatno raspirile netrpeljivosti u SAD-u, a iz nove verzije GTA 5 uklonjen je sadržaj koji vrijeđa transrodne osobe.

Par protagonista poput Bonnie i Clydea

Zbog povećane političke korektnosti ili ne, jedan od dva igriva lika u GTA 6 bit će žena latinoameričkog podrijetla. Priča je inspirirana legendarnim odmetničkim parom Bonnie i Clydeom, a Schreier tvrdi kako se producenti trude ne odveć vrijeđati marginalizirane skupine društva, što ne mora nužno značiti kako će se novi GTA pretvoriti u totalnu kamilicu. Ali bit će ublažen.

Potezi poput ovog nekad su bili nezamislivi za jedan GTA koji je vrijeđao i omalovažavao apsolutno sve skupine društva, a što se, kako se čini, odrazilo i na radnu kulturu unutar Rockstara koju zaposlenici opisuju kao okruženje prepuno alkohola, izlazaka u striptiz klubove i internih sukoba.

Osim političke korektnosti, Rockstar je uveo i nužne promjene reorganizacije rada te je umanjio izrabljivanje prekovremenim satima, a Schreier se na Bloombergu s pravom pita – “može li ljubazniji i nježniji Rockstar i dalje proizvoditi vrhunske igre po kojima je postao poznat?” Neki zaposlenici nisu sigurni, a promjena radne kulture doprinijela je sporijem nego inače razvoju GTA 6.

Međutim, jedan zaposlenik se dobro zapitao – može li se Amerika u današnjem okruženju satirizirati? Ona je danas sama po sebi postala satira, primjećujemo svi mi koji promatramo američko društvo sa sigurne distance.

GTA 6 bit će manji nego što je inicijalno trebao biti

No vratimo se na GTA 6. Kako kaže Schreier, čitava politička i zdravstvena situacija, utjecala je na inicijalan plan da GTA 6 bude daleko najveći GTA naslov dosad. Tzv. Project Americas uključivao je velike teritorije Sjeverne i Južne Amerike, a danas je ambicija sužena na fiktivnu verziju Miamia (Vice City) i okolnih područja.

Plan je izdati igru samo s jednim gradom, a zatim je postepeno ažurirati novim područjima, gradovima i misijama. Ipak, novi GTA bit će i dalje velik, najveći dosad, s više interijera nego svi prethodnici zajedno, a Schreier ponovno spominje i vremenski aspekt koji sugerira različita vremenska razdoblja.

Developeri s kojima je Schreier pričao skeptični su po pitanju datuma izlaska do konca ožujka 2024., kako se dosad predviđalo. Navode da je izlazak trenutnim tempom razvoja najmanje 2 godine daleko, što i dalje znači 2024. godinu. GTA 5 najprofitabilniji je proizvod zabavne industrije svih vremena, a tek treba vidjeti hoće li na sličnom tragu biti i GTA 6.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano