Vijesti

Digital Foundry je usporedio Black Ops Cold War na PS5 s RTX3070

Iz Digital Foundryja konačno su nas počastili usporedbom koju čekamo sada već 2 mjeseca. Jedna od najpopularnijih igara na svijetu te uvijek dobro tehnički opztimiziran Call of Duty može biti solidno mjerilo za usporedbu sposobnosti hardvera. Barem dok ne stignu prave next-gen igre.

Black Ops Cold War na PS5 Digital Foundry je usporedio s različitim kombinacijama hardvera na PC-ju. Kako bi ispravno mogli usporediti PS5 i PC verzije igre, Digital Foundry je prvo trebao namjestiti grafičke postavke na PC-u koje pružaju najsličniji prikaz onomu na PS5. PS5 tu većinom ide s high (poput tekstura) do medium postavki, uz poneku isključenu postavku poput teselacije vode.

Ekvivalent PS5 grafičkih postavki na PC-ju.

I dok bolje izvođenje na high-end PC hardveru poput RTX30960 ne iznenađuje nikog, PS5 se sasvim dobro nosi s RTX3070. Testiran je nivo u Turskoj gdje PS5 čitavo vrijeme uspijeva održati nativnu 4K rezoluciju.

Tako konfiguracija s RTX3070 ima tek 8-9% bolje performanse na sličnim grafičkim postavkama, dok, iznenađujuće, PS5 postiže do 20% bolje rezultate protiv RTX 2070 Super. S druge strane, RTX 3090 postiže čak 80% bolje rezultate od PS5, ali to je i očekivano od komada hardvera kojem cijena iznosi i preko 5 puta više od PS5.

Treba napomenuti kako u usporedbi nije korišten DLSS na RTX grafičkim karticama koji Nivida grafičke kartice ipak uzdiže na jednu razinu iznad.

Igra

Povezano