Vijesti

Dioničari su odobrili prodaju Codemastersa; EA s njima planira vožnje na godišnjoj bazi

Krajem prošle godine pojavila se informacija kako Electronic Arts kupuje Codemasters. Ona se ispostavila točnom, međutim, u igri je bio još jedan veliki igrač. Take-Two ipak nije želio ići toliko daleko i na stolu je ostala samo jedna ponuda – 1,2 milijarde dolara vrijedna od EA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja Gamesindustry.biz, 63 velikih dioničara od njih 76 glasovalo je za prodaju kompanije. Kako bi se čitavi proces kompletirao, preostala je još samo potvrda suda koji će svoje saslušanje imati 16. 2.

Kada se potvrdi da se akvizicijom ne krše uvjeti tržišnog natjecanja, Electronic Arts će tako postati globalni lider u racing igrama. Jučer je na prezentaciji ulagačima najavljeno kako će Codemasters dobiti tretman kakav ima EA Sports divizija.

Codemasters već ima svoju godišnju igru. To je F1 simulacija koju svake godine tradicionalno igramo na ljeto. To bi mogla u budućnosti biti i WRC igra, natjecanje čija prava je Codemasters pribavio prošle godine. A njima bi se mogla pridružiti još poneka igra, neki arkadniji racer.

Hoće li Codemasters biti samo krava muzara za EA? Vjerujemo da neće u potpunosti. Odnosno, ovo bi mogla biti prilika za napredak svih franšiza, uključujući Dirt, Grid i Project Cars budući da EA ima tehnologiju i novac potreban za prijeko potreban napredak. A tko zna, možda je ovo ujedno i novi početak za Burnout, ali i Need for Speed serijal kojem je reset nasušno potreban.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano