Vijesti

Electronic Arts kupuje Codemasters: F1, Dirt, Project Cars, a profitirati bi mogao NFS

Najveći svjetski izdavač fokusiran na racing igre je na prodaju i više neće biti neovisan. Ranije prošlog mjeseca Take-Two je dogovorio kupnju za 980 milijuna dolara, ali ona je povučena sada kada je u igru ušao i Electronic Arts.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EA je sada i potvrdio kako je cifra dogovorena na 1,2 milijarde dolara, a čitava transakcija bit će finalizirana do kraja ožujka iduće godine. Tako će EA sada uz dvije velike licence (FIFA i NFL) svojem portfelju pridodati još jednu – F1, a iz EA tvrde kako će ove dvije kompanije zajedno predvoditi rastuće tržište racing igara. Sličan stav ima i ekipa iz Codemastersa koja smatra kako će Codemasters profitirati od svega što im EA može pružiti.

Nama ovo opasno smrdi na kolaboraciju u vidu prepuštanja Need for Speed franšize nekom od Codemastersovih iskusnih studija. Fuzija ova dva izdavača i njihovih studija, barem na primjeru NFS-a može biti odlična stvar. Spoj EA-ovog marketinga i spektakla te Codemastersova voznog modela mogle bi ovaj serijal vinuti u nove visine.

Treba napomenuti kako je unatoč dogovoru još uvijek otvorena mogućnost da Take-Two ili netko drugi ponudi više.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano