Direktori Avengersa stoje iza nove sezone Fortnitea

Ako vam se učinilo kako je trailer za novu sezonu Fortnitea ispao Marvelovski, to je zato što iza njega stoje direktori jednog od komercijalno najuspješnijih filmova u povijesti, a ispred kojeg je po ukupnom zbroju komercijalnog uspjeha tek Steven Spielberg.

Ispred Avengers: Endgamea nalazi se tek Avatar s par milijuna zarade više (i to će uskoro prestići), a kada režiseri s takvim ostvarenjem rade na jednoj igri to mora odjeknuti svijetom. Braća Russo angažirana su od strane Epica za rad na novoj sezoni Fortntea.

“Smatramo da je Donald Mustard (Epicov kreativni direktor) vizionar i bilo je fantastično raditi s Epicom”, braća Russo su izjavila za Variety.

Osim na traileru kojeg je dosad u 2 dana pogledalo već 6 milijuna ljudi, Anthony i Joe Russo radili su i na razvoju likova i pozadinske priče za šestu sezonu općenito. Ali ovo nije prva suradnja braće i Epica. Prošlog ljeta Fortnite je bio poligon crossover suradnje s Marvelom čitavu jednu sezonu, a još od ranije pamtimo i suradnju povodom izlaska Infinity War filma kada je u Fortniteu završio Thanos.

Šesta sezona Chaptera 2 Fortnitea krenula je prekjučer. Najveća novost je kompletna promjena otoka jer surad dimenzija prouzročio je povratak u prapovijest. Otok je sad prepun agresivnih divljih životinja, čije kosti, krzno i meso možemo koristiti za craftanje štitova i nadogradnju oružja.

Tako je gameplay fokus, barem kod oružja, prebačen na craftanje i nadogradnju, te na borbu i(ili) kroćenje divljih životinja. Ako se sprijateljite sa životinjom, ona vam može služiti kao transportno sredstvo, može tražiti matse ili samo biti dobar prijatelj.

A da se Fortnite raširi još više u mainstream vode, tu su Lara Croft kao skin u battle passu i globalna nogometna zvijezda Neymar koji će također dobiti svoj skin. On bi trebao, kako se šuška, imati i zapaženiju ulogu u razvoju priče šeste sezone.