Vijesti

Disney uložio 1.5 milijardu dolara u Epic Games i Fortnite

Nakon što su prethodnih godina Sony i Tencent ulaganjima stekli udjele u Epic Gamesu, tvorcu Fortnitea i Unreal Enginea, isto je sada učinio i Disney kao najveća media kompanija na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ulaganjem od 1,5 milijarde dolara Disney je s Epicom sklopio i suradnju koja će rezultirati stvaranjem posebnog Disney igraćeg univerzuma povezanog s Fortniteom, s najvećim IP-evima poput Star Warsa, Avatara, Marvela i drugih.

Kako možete vidjeti u traileru, ovo novo igraće iskustvo omogućit će igračima stvaranje vlastitih priča i iskustava, slično kao što je sada moguće i u Fortniteu koji je posljednjih godina nadišao battle royale i sada je multiverse s brojnim visokobudžetnim igrama poput survival naslova LEGO Fortnite i Rocket Racinga.

Ostaje li Tim Sweeney većinski vlasnik?

Interes Disneya ne treba zanemariti ni kroz prizmu tehnologije budući da se Unreal Engine sve više koristi u filmskoj industriji, a Disney ga koristi čak i u svojim zabavnim parkovima.

S novim velikim ulaganjem mijenja se i odnos vlasnika u strukturi. Tim Sweeney je do jučer bio većinski vlasnik s 51,4% vlasničkog udjela, a pitanje je koliko je prodao Disneyu. Sony je sa svojih također milijardu i pol (koji danas zasigurno vrijede više) držao 5,4%, a Tencent 40% udjela.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano