Vijesti

Dobna klasifikacija za GTA 6 bila je lažna

Glavna vijest prije dva tjedna bila je dobna klasifikacija za GTA 6 u Australiji. Obično takva praksa prethodi uoči izlaska ili predstavljanja neke igre, pa je internet po dobrom starom običaju izgorio od hypea, međutim, bila je to prevara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski klasifikacijski odbor to je potvrdio za PCGamesN. Kako je objašnjeno, na službenim stranicama u Australiji svatko iole snalažljiv može objaviti što želi, pa se tako i ovaj unos ispostavio lažan. Klasifikacija za GTA 6 je sada uklonjena, a iz Australije kažu kako u ovom trenutku nemaju nikakve službene naznake za za igru.

“Jasno nam je da je ovo dugo iščekivano izdanje i da postoji veliki interes među igračima, ali nemamo dodatnih informacija poput datuma izlaska”, poručio je voditelj Odbora.

Listopad bez najave?

I oni upućeniji u lokalna zbivanja upozoravaju kako je baza za klasifikaciju u Australiji u rasulu i nužne su joj reforme. U drugim zemljama nije slučaj da bilo tko može objaviti što želi u jednom državnom alatu takve vrste, pa tako i dalje nastavljamo pratiti što objavljuju Južna Koreja, Tajvan i odbori drugih zemalja koji tradicionalno mrse planove izdavačima.

Inače, ovaj listopad se među upućenijima spominje kao mjesec kada bi Rockstar trebao konačno i službeno predstaviti GTA 6. Puno toga se preklapa, međutim, još je preostalo tek nekoliko dana te je prilično jasno kako od najave neće biti ništa. Prema financijskim projekcijama samog izdavača, GTA 6 se očekuje u fiskalnoj godini koja počinje prvog dana travnja 2024.

Igra

Povezano