Vijesti

Počelo je: GTA 6 je dobno klasificiran u Australiji

Najiščekivaniji naslov današnjice, ako ne i svih vremena, bliži se službenom razotkrivanju. Kada kažemo “bliži se”, nismo u krivu, pa makar izlazak bio i za 10 godina. No da ne filozofiramo o vremenu kojem je sam Einstein posvetio život, a nije pronašao odgovore, vratimo se na GTA 6 koji je svakako korak bliže nečemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Australiji su tamošnje vlasti postavile dobnu ocjenu na 15+ godina. Navode se “snažne seksualne scene” i “jaka upotreba droga”, što nam je drago čuti s obzirom na glasine kako će novi GTA biti razvodnjeniji i prizemniji.

Osim dobne ocjene i dva razloga za istu, australske vlasti ne otkrivaju ništa više o igri. Zapravo je teško povjerovati kako je ovo stvarna klasifikacija za GTA 6, odnosno, teško da je dobivena na temelju pravog igranja ili uvida u igru. Dvije su moguće solucije. Jedna je kako je informacije dostavio sam Rockstar popunom svojevrsnog upitnika, što je svojstveno u gaming industriji gdje su igre često nedefinirane do netom uoči izlaska, ili je organ vlasti sam donio pretpostavku na temelju prethodnih igara u serijalu.

Zanimljivo, GTA 5 i GTA Online su kod istog tijela ocjenjene kao 18+ igre, dok je GTA 6 ocjenjen nešto blaže. Za kraj spomenimo kako klasifikacija datira još iz travnja ove godine, a tek sada je otkrivena na stranici. Sprema li se skora službena najava GTA 6? Rockstar, naime, jako voli svoje igre najavljivati u listopadu. A financijske projekcije izdavača ukazuju na izlazak u narednih 18 mjeseci.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano