Vijesti

Dok radi na novom Dragon Ageu i Mass Effectu, Bioware otpušta 50-ak ljudi

Što ima u Biowareu? Što ima novog s Dragon Age: Dreadwolfom? U izostanku išta konkretnijeg, svako malo provjeravamo Biowareov blog. Tamo se kultni developer svako nekoliko mjeseci javlja s novim informacijama o razvoju igre, međutim, ovaj put nailazimo na jedno tužno obraćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dok iščekujemo veliko uskrsnuće kultnog studija te istovremeno svjedočimo obaranju svih rekorda trećeg Baldur’s Gatea, serijala kojeg je nekoć podignuo upravo Bioware, stižu ne baš optimistične vijesti. Vijesti o novim otkazima.

“Kako bismo zadovoljili potrebe nadolazećih projekata, nastavili održavati najviši standard kvalitete te kako bismo osigurali opstanak Biowarea u industriji koja se brzo razvija, moramo stremiti agilnijem i fokusiranijem studiju”, iz Biowarea pojašnjavaju odluku o otprilike 50-ak otkaza. Kako kažu, smanjenje broja zaposlenih pozitivno će utjecati na kreativnost i produktivnost.

I dok EA i voditelji Biowarea očito smatraju kako je dosad postojao višak developera, neodrživ za dugoročno djelovanje, oboje uvjeravaju kako je Dragon Age: Dreadwolf na dobrom putu da opravda svoje ime. Kažu i da je novi Mass Effect još uvijek u fazi predprodukcije, pa ga osobno očekujemo tek negdje u drugoj polovici ovog desetljeća. A Dreadwolf bismo, po nekim ranijim nagovještajima, mogli zaigrati negdje u drugoj polovici iduće godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano