Vijesti

Dolaze remake i nastavak System Shocka

Jedan od najboljih FPS-ova 90-tih te igra koja je po utjecaju usporediva jedino s Half Lifeom, po svemu sudeći dolazi i na aktualnu generaciju igraćih platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi System Shock izašao je davne 1994. godine te je u to vrijeme ponudio dotad neviđenu razinu nelinearnosti, izvrsnog level designa te preklapanja nekoliko žanrova u jednoj funkcionalnoj cjelini čija okosnica je first person shooter s elementima RPG-a. Igru je producirao legendarni Warren Spector poznatiji kao tvorac Deus Ex serijala.

Nastavak System Shocka izašao 1999. godine i po mnogima nadišao sve kvalitete originala. Nažalost, unatoč nespornoj kvaliteti te činjenici da je kritika bila jednoglasna u hvalospjevima nastavku, igra je na tržištu doživjela debakl.

syst 1

Ovako je izgledao jedan od najboljih FPS-ova sredine 90-tih.

Treća igra nikad nije izašla iako se Bioshock smatra spiritualnim nastavkom.

Međutim, na stranicama OtherSide Entertainmenta trenutno se odbrojava zadnjih par sati do vrlo izvjesnog predstavljanja System Shocka 3. OtherSide Entertainment osnovao je jedan od developera koji je radio na prve dvije igre i suosnivača Looking Glass Studiosa koji je, osim System Shocka, izradio i originalni Thief.

syst 2

Nastavak je kudikamo oku ugodniji, ali i dalje daleko ispod razine današnjih smartphone igara.

Osim nastavka, u pripremi je i kompletan remake prve igre i to od strane Night Dive Studiosa koji je nastao iz raspadnutog Looking Glass Studiosa. Remakeovi prve i druge igre već su izdani na GoG.com i Steamu, ali radilo se o sitnim tehničkim i kozmetičkim poboljšanjima koji su više dostojni jednog patcha nego remakea. Remake koji je sada u pripremi trebao bi System Shocku dati kompletno novo ruho u maniri modernih igara.

Igra

Povezano