Vijesti

Domaći gaming brend White Shark dodijelio je stipendiju za studij razvoja igara na Algebri

Krajem svibnja Algebra je predstavila prvi u Hrvatskoj prijediplomski studij razvoja računalnih igara. Domaći gaming brend White Shark odmah je najavio mogućnost potpune stipendije, prijave su bile otvorene mjesec dana i povjerenstvo je upravo odabralo mladog game developera iz Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je 18-godišnji Luka Djak, maturant Tehničke škole u Sisku, koji je upravo stekao titulu tehničara razvoja videoigara i osvojio punu White Shark stipendiju u iznosu od gotovo 20 tisuća eura. Luka je već poznato lice među domaćim entuzijastima, budući da je sudjelovao na nekoliko izložbi inovacija, između ostalog i I3G održanoj u svibnju u Ivanić Gradu gdje je osvojio prvo mjesto (zlatnu medalju) za izradu 3D parkour
videoigre Leaperrr.

Buduću karijeru Luka vidi u IT industriji: “Cilj mi je nastavak obrazovanja na fakultetu te stjecanje diplome u području IT-ja. Nakon studiranja nastavak karijere vidim u nekoj Hrvatskoj tvrtki koja se bavi razvojem videoigara. Također, važno je naglasiti stalno učenje i razvoj, kako bih uopće mogao biti u koraku s promjenama u gaming industriji i napretkom tehnologije” – izjavio je Djak povodom osvajanja stipendije.

Zadovoljan odabirom je i Stjepan Šmit, vlasnik brenda White Shark. “Bilo mi je zadovoljstvo upoznati Luku i vidjeti koliko je skroman i predan svom budućem karijernom razvoju. Nadam se da će mu naša stipendija pomoći u tome da ostvari svoje snove i postane uspješan game developer. Misija brenda White Shark usmjerena je na davanje prilika svima koji žele uživati u onom što vole raditi, bez obzira na prepreke, a time smo se vodili i u ovom slučaju te smo uz Lukine izvrsne rezultate u školi i ekstrakurikularne aktivnosti uzeli u obzir i činjenicu da dolazi iz potresom pogođenog područja te da je unatoč tim izazovnim životnim uvjetima uspio ostvariti najbolje.”

Prijave za prijediplomski studij razvoja računalnih igara otvorene su na web stranicama Algebre, a program je dostupan i na središnjem prijavnom portalu www.postani-student.hr, na kojemu prema prvim podacima, interes raste iz dana u dan:

Povezano