Vijesti

Draga, povećao sam PlayStation 5

PlayStation 5, u ovome trenutku najtraženija konzola na svijetu uskoro bi mogla dobiti nove modele. Iako nije novost da kad starta nova generacija odmah krenu priče o nasljedniku, brzina objava ovog puta iznenadila je i nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je vjerovati špekulacijama i glasinama postoji mogućnost da Sony u bliskoj budućnosti najavi dva nova modela konzole. Prvi skuplji sasvim prigodno nazvan je PlayStation 5 Pro, a drugi jeftiniji nazvan je PlayStation 5 Lite.

PlayStation 5 Pro mogla bi biti veća, skuplja i snažnija konzola u odnosu na Xbox Series X. Objavljeni Sonyjev patent golica maštu, a spominju se čak i dvije grafičke kartice. Za pretpostaviti je kako će igre izgledati bolje, a nebi nas iznenadilo ni hvalisanje s podrškom za 8K televizore.

PlayStation 5 Lite trebao bi biti manja, jeftinija i slabija konzola u odnosu na standardni model. Pretpostavlja se da će biti identičan Xboxu Series S, a prigodno se ovih dana spominje i Sonyjev ozbiljniji odgovor na Game Pass. U idealnom svijetu, nova Sonyjeva usluga bi mogla biti glavni mamac za nabavku Lite modela.

Za sada je sve tek na razini špekulacija i glasina. Naše mišljenje je kako bi se službena najava novih modela mogla dogoditi najranije krajem 2021. godine. Što se tiče dolaska na tržište, najraniji mogući realan termin izlaska je kraj 2022. godine.

Tko zna, možda nas Sony iznenadi, i sasvim neočekivano najavi nešto treće. Primjerice PlayStation 5 Portable?

U najgorem slučaju dogodit će se najava slim verzije i/ili modela s većim kapacitetom SSD-a. Posljednja mogućnost je da se u bliskoj budućnosti počinju otkrivati mogućnosti PlayStationa 6 (najraniji mogući izlazak krajem 2025. godine), a gore navedeni patent zapravo se odnosi na novu konzolu. Vrijeme će pokazati na koju kartu će Sony zaigrati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano