Vijesti

Dragon’s Dogma 2 dobio je veliki gameplay prikaz i datum izlaska za proljeće 2024.

Na noćas održanoj prezentaciji Capcom je konačno konkretno prikazao Dragon’s Dogmu 2 te potvrdio datum izlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima prilično sličnosti s originalom. Igra se u paralelnom univerzumu u sličnom settingu, ali mapa je četiri puta veća. Također, i ovog puta glavni lik ostaje bez srca i postaje Arisen, ali u potpuno novoj priči. Tu su i neki novi neprijatelji, poput prikazanog Talosa koji djeluje kao kolosus iz Shadow of the Colossusa, a tako se i igra.

Igrač se zajedno s pawnovima pentra i traži slabe točke, a čitavo to vrijeme Talosa brane orlovi i sve zajedno izgleda prilično spektakularno. Developeri navode kako će igrači moći odabrati više pristupa borbi, a ovaj iz gameplay prikaza djeluje kao nekakva kombinacija stilova. Prikazano je još pregršt borbe i neprijatelja, uključujući i borbu sa zmajolikim Drakeom gdje su ponovno demonstrirane mehanike penjanja koje će, kao u originalu, imati priličnu ulogu.

RE Engine spektakl

Tu je još čitav niz pametnih sitnica. Poput frakcije vilenjaka koja govori svojim jezikom koji Arisen ne razumije, ali može sa sobom povesti pawna koji će prevoditi (ali će možda biti beskorisniji u borbi). Nova klasa/vokacija je Trickster s nekoliko mogućnosti redom support karaktera, poput zavaravanja neprijatelja iluzijama i pojačavanja pawnova, što igraču omogućuje djelovanje više sa strane dok na svojevrstan način “režira” borbu.

Ono što trebamo pohvaliti je RE Engine, Capcomov grafički pokretač koji se sjajno iskazuje u još jednom naslovu. Kao da je rađen za Dragon’s Dogmu 2 koja izgleda ogromno i kompleksno, pa će tako Dragon’s Dogma 2 biti prvi Capcomov naslov koji će prigrliti novi cjenovni standard od 80 eura. Dragon’s Dogma 2 izlazi 22. 3. 2024.za PC, XSX/S i PS5.

Igra

Povezano