Vijesti

DualSense kontroler radi na PS3, ali ne i na PS4

U SAD-u je prije nekoliko dana puštena u prodaju oprema za nadolazeću PlayStation 5 konzolu, uključujući i dugoočekivani DualSense kontroler. Iako se o njemu zna već gotovo sve, znatiželjni igrači koji su nabavili svoje primjerke Dualsensea krenuli su na istraživanje i naišli na neke neočekivane rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otprije je poznato kako DualSense kontroler neće raditi na PS4, a sada je to još jednom potvrđeno. Jedini način igranja s novim kontrolerom na još uvijek aktualnoj generaciji konzola je putem remote playa. PC i MAC prepoznaju DualSense ako je spojen pomoću USB kabela i korištenjem remote play funkcije moguće je zaigrati na PS4.

No, YouTube korisnik MidnightMan nije stao na tome već je izvukao prašnjavi PS3 i pokušao ga upaliti koristeći DualSense kontroler. Na njegovo iznenađenje kontroler je savršeno i bez problema radio na starijoj generaciji Sonyjeve konzole. Mogući razlog tome je kompatibilnost konzole s generičkim bluetooth kontrolerima.

PlayStation 5 oprema u Europi se pušta u prodaju 12. studenog, a Sony je već potvrdio kako DualShock 4 neće raditi s PS5 igrama. No radit će na novoj konzoli s PS4 igrama, a više o tome pisao je Flipper.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano