Vijesti

EA je dogovorio englesku Premier ligu za EA Sports FC

EA i FIFA su raskrstili. Nisu se mogli dogovoriti oko iznosa za novi ugovor te oko raspodjele prava u gaming industriji, pa će tako FIFA 23 biti posljednja uopće, ili barem dok FIFA ne pronađe neki novi studio, što je dugogodišnji proces. EA s druge strane punom parom radi na vlastitoj novoj nogometnoj igri – EA Sports FC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim imena, EA Sports FC bit će jako sličan FIFA-i, najviše zbog licenci koje sve ostaju Electronic Artsu. Međutim, EA je sada otišao korak dalje, s engleskom Premier ligom dogovorio je nastavak ekskluzivne suradnje. Ugovor težak 488 milijuna funti osigurat će EA-u 6 godina ekskluzivne suradnje, što znači da potencijalna nova FIFA, eFootball ili UFL neće imati Premiership najmanje narednih 6 sezona.

Novi ugovor navodno je dvostruko veći od prethodnog, javlja Sky Sports, iznosi su to koji još jednom potvrđuju zašto je engleska nogometna liga najveća na svijetu, te zašto je FIFA najveća nogometna igra, što će uskoro nastaviti biti EA Sports FC.

Inače, EA-ov izvršni direktor Andrew Wilson nedavno se pohvalio kako je FIFA 23 trenutno daleko ispred svih prethodnih nastavaka po svim mogućim pokazateljima. Igra se i prodaje više nego ijedna FIFA dosad i na tragu je da po ukupnim brojkama bude najveća FIFA ikad. Sjajna tržišna pozicija pred prelazak na novi IP.

Igra

Povezano