Vijesti

FIFA i službeno postaje EA Sports FC! EA nije želio platiti dvostruko više

“Nakon gotovo 30 godina stvaranja interaktivnih nogometnih iskustava i definiranja žanra, uskoro ćemo ukoračiti u novu eru”, otvorio je izlaganje Electronic Arts kojim je potvrdio kako će najpopularnija nogometna simulacija svih vremena promijeniti ime.

Od iduće godine, dakle od igre koja će izaći u jesen 2023., FIFA će se zvati EA Sports FC. EA će promjenom imena zadržati većinu nogometnih licenci uključujući i one za Premiership, LaLigu, Bundesligu, Seria A i druge.

EA Sports FC će zadržati i sve dosadašnje modeove, uključujući i globalno popularan Ultimate Team, a kako kažu, raskidanjem s FIFA-om će ih osloboditi ograničenja koja su ih ometala u inovacijama. “EA Sports FC kao nova neovisna platforma donijet će novu priliku za inovacije, stvaranje i razvoj”, tvrde u Electronic Artsu.

FIFA 23 je posljednja FIFA, bit će “najbolja ikada”

Ali prije EA Sports FC-a preostala je još jedna, ujedno i posljednja FIFA igra. Kažu da će FIFA 23 biti najveća i najopširnija dosad, nakon čega će raskrstiti s FIFA-om. Podsjećamo, FIFA je od Electronic Artsa tražila dvostruko više od 140 milijuna dolara godišnje koliko je dosad vrijedio ugovor.

EA nije pristao na skuplji ugovor, a nije im se svidjelo ni to što ih je FIFA željela ograničiti po pitanju organizacije e-sport nogometnih natjecanja. Tako će FIFA 23 biti posljednja, EA nastavlja solo, a FIFA će možda potražiti nekog drugog partnera.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close