Vijesti

FIFA i službeno postaje EA Sports FC! EA nije želio platiti dvostruko više

“Nakon gotovo 30 godina stvaranja interaktivnih nogometnih iskustava i definiranja žanra, uskoro ćemo ukoračiti u novu eru”, otvorio je izlaganje Electronic Arts kojim je potvrdio kako će najpopularnija nogometna simulacija svih vremena promijeniti ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od iduće godine, dakle od igre koja će izaći u jesen 2023., FIFA će se zvati EA Sports FC. EA će promjenom imena zadržati većinu nogometnih licenci uključujući i one za Premiership, LaLigu, Bundesligu, Seria A i druge.

EA Sports FC će zadržati i sve dosadašnje modeove, uključujući i globalno popularan Ultimate Team, a kako kažu, raskidanjem s FIFA-om će ih osloboditi ograničenja koja su ih ometala u inovacijama. “EA Sports FC kao nova neovisna platforma donijet će novu priliku za inovacije, stvaranje i razvoj”, tvrde u Electronic Artsu.

FIFA 23 je posljednja FIFA, bit će “najbolja ikada”

Ali prije EA Sports FC-a preostala je još jedna, ujedno i posljednja FIFA igra. Kažu da će FIFA 23 biti najveća i najopširnija dosad, nakon čega će raskrstiti s FIFA-om. Podsjećamo, FIFA je od Electronic Artsa tražila dvostruko više od 140 milijuna dolara godišnje koliko je dosad vrijedio ugovor.

EA nije pristao na skuplji ugovor, a nije im se svidjelo ni to što ih je FIFA željela ograničiti po pitanju organizacije e-sport nogometnih natjecanja. Tako će FIFA 23 biti posljednja, EA nastavlja solo, a FIFA će možda potražiti nekog drugog partnera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano