Vijesti

EA misli ozbiljno, registrirano je ime koje bi moglo zamijeniti FIFA-u

Mnoge je prošli tjedan iznenadila izjava iz Electronic Artsa kako razmišljaju od promjeni imena svoje nogometne igre. “FIFA se dogodine možda više neće zvati FIFA”, poručili su. A sada su napravili i prvi korak u tom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge je iznenadilo, ali onima koji pobliže prate industriju ovaj potez sasvim je očekivan. Naime, EA-u iduće godine istječe licenca s FIFA-om kao krovnom nogometnom organizacijom te se radi o očekivanom potezu ususret pregovorima o novoj licenci. Bit je ispregovarati što bolje financijske uvjete, a jednima i drugima u interesu je nastaviti suradnju.

Međutim, EA je upravo otišao jedan korak dalje. Kao zaštitni znak registrirano je novo potencijalno ime – EA Sports FC. Kako otkriva VGC, je registrirao novo ime u Velikoj Britaniji s prvim danom ovog mjeseca, a na razini EU registracija je obavljena 4. 10.

It’s in the game

EA Sports FC kao novo ime nogometne simulacije, koliko god glupo zvučalo na prvu, čak i ima smisla. Svim ljubiteljima virtualnih nogometnih simulacijaa EA Sports brand sam po sebi je poznat, a dok čitate EA Sports, it’s in the game liniju točno si možete predočiti legendarnu naraciju Andrewa Anthonyja.

Dogovore li se EA i FIFA sasvim je nebitno po pitanju licenci. Upitna bi mogla biti licenca za Svjetsko prvenstvo, međutim, velika većina liga licencirana je u dogovoru sa savezima, a imena igrača stižu po liniji udruge profesionalnih nogometaša FIFpro.

ffa anketa

Sviđa li vam se ime EA Sports FC?

  • Ne 79%
  • Da 21%
Hvala ti 🎉

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano