Vijesti

EA Sports ozbiljno razmišlja o promjeni imena FIFA serijala, istječe im ugovor s FIFA-om

Još jedna godina najpopularnijeg virtualnog nogometa donijela je novo obaranje rekorda. Electronic Arts se pohvalio rekordnim brojem igrača FIFA-e 22, a zatim se zapitao što donosi budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon globalnog lansiranja FIFA-e 22 9,1 milijun igrača spojio se na EA-ove servere. Svi oni kreirali 7,6 milijuna Ultimate Team momčadi i odigrali dosad preko 460 milijuna utakmica. To su dosad neviđene brojke.

EA se iz srca zahvalio, a zatim se u priopćenju za medije zapitao gdje leži budućnost serijala. Jasno je da je FIFA dotaknula svojevrsni plafon, barem što se tiče prodaje ne može puno bolje od ovoga. Kompanija budućnost vidi u još više licenci, pa u godinama pred nama planiraju dodatno proširiti već impresivnu bazu od preko 30 licenciranih liga i 700 momčadi.

Ugovor s FIFA-om istjeće krajem 2022.

I sada stižemo do najbitnijeg djela, odnosno najbitnije licence – one za ime igre. “Gledajući u budućnost, razmišljamo o promjeni imena naših nogometnih igara”, kratko su poručili. Očito je da se u pozadini vode žestoki pregovori s krovnom nogometnom organizacijom, budući da zaključno sa zadnjim danom 2022. istječe ugovor težak 140 milijuna dolara godišnje.

Vjerujemo kako EA javnim propitkivanjem želi zauzeti što bolju poziciju u pregovorima. FIFA kao virtualni nogometni serijal višestruko je porastao od posljednje revizije ugovora 2013. godine, stoga je jasno i da FIFA kao organizacija danas želi veći dio kolača. Jasno je i to da jedni bez drugog ne mogu i sada je samo pitanje na kojoj cifri će se pronaći.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano