Vijesti

eFootball koči Bayernove esport ambicije, ekskluzivna suradnja se bliži kraju?

Fatalna premijera Konamijevog eFootballa, nasljednika PES-a, ne prestaje generirati loše vijesti za kultnu digitalnu nogometnu franšizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački Gameswirtschaft iz izvora bliskih klubu saznaje kako Bayern nije zadovoljan ekskluzivnom suradnjom s Konamijem. Konami s 15 milijuna eura godišnje spada u platinasti razred sponzora najvećeg bavarskog kuba, ali klub razmatra otkazivanje suranje budući da problemi s igrom koče njihov esport potencijal.

Izgubljena eSport sezona

Naime, suradnja im priječi sudjelovanje u službenoj virtualnoj Bundesligi, a eFootball je daleko od faze kada će se moći natjecati s ostalim klubovima-partnerima Konamija – Juventusom, Manchester Unitedeom, Barcelonom, Romom i drugima.

Dok ostali klubovi generiraju profit i grade svoja imena u virtualnom sportu, čelnici Bayerna osjećaju se izgubljeno. Esport sezona im je propala odgodom eFootballa za proljeće.

Bayern navodno može prekinuti suradnju nakon prve godine, od njih inicijalno potpisane 3, a čini se kako smo jako blizu scenariju u kojem Konami gubi veliko svjetsko ime.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano