Vijesti

eFootball samo je na papiru besplatan, pogledajte cijenu prvog paketa mikrotransakcija

Besplatna transformacija kultnog PES-a u eFootball ipak neće biti toliko besplatna. Konami je već sugerirao kako će naplaćivati velike single-player modeove poput Master lige i sličnih, a koliko će klasične mikrotransakcije biti skupe (ili jeftine?) možda će vam demonstrirati cijena tzv. eFootball 2022 Premium Player Packa koji je dostupan za prednarudžbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premium Player Pack donosi, citiramo – “brojne iteme najviše razine koje će vam olakšati izgradnju vašeg Creative kluba u eFootballu.”

Pa se na PlayStation Storeu dalje navodi:

  • 2800 eFootball Coinsa
  • 6 tzv. Chance Deals itema
  • Dodatna 2 Chance Deals itema za preordere prije 11. 11.

Dok eFootball ne izađe ne možemo si predočiti koliko zaista vrijedi tih 2800 coinsa. Chance Deal omogućuje kupovinu jednog od 16 eFootball ambasadora, a tko su oni? Ponovno citiramo – Messi, Neymar, Kubo, Ansu Fati, Upamecano, Rashfrord, Jonathan dos Santos, te po jedan igrač iz Juventusa, Rome, Arsenala, Manchester Uniteda, Lazia, Flamenga, Sao Paula, River Platea i Zenita.

I koliko to sve vrijedi? 300 kuna. Međutim, zašto bi itko radio preorder nečega takvog kad nemamo ni približnu predodžbu što u praksi znači tih 2800 coinsa? I što ćemo s posebnim igračima-ambasadorima od kojih polovica još nije ni poznato? Radi se o prilično lošem PR-u za igru koja se pokušava promovirati kao besplatno kompetitivno iskustvo.

Inače, eFootball će svoje bizarno lansiranje odraditi 30. 9. Sa samo 9 klubova, šest stadiona i jednim bazičnim modeom, a kasnije ove jeseni (navodno 11. 11.) stići će prvi modeovi uključujući i onaj u kojem Konami vidi najveći potencijal i konkurenta Ultimate Teamu – Creative League (više o njemu objasnili smo ovdje).

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano