Vijesti

Elden Ring je u novoj zakrpi dobio podršku za Ray-Tracing za PC i PS5, ali nije neki spektakl

Izašla je zakrpa 1.09 za Elden Ring i donijela je podršku za Ray-Tracing o kojoj se dugo šuškalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moder Lance McDonald i poznati FromSoftware entuzijast potvrdio je da podrška za Ray-Tracing ne donosi podršku za refleksije, ona se isključivo odnosi na ambijentalnu okluziju i sjene. Kako smo i pretpostavljali, PS5 se ne nosi baš najbolje s novim grafičkim modom i FPS često pada ispod 30.

Slično je i na PC-ju gdje FromSoftware, primjerice, nije uključio podršku za DLSS te se sa zakrpom teško nose i kartice višeg ranka. FromSoftware za PC navodi minimalne zahtjeve od RTX 3060 Ti ili RX 6700 XT te 3070ti ili RX 6900 XT za veće detalje.

Jesu li patnje vrijedne truda za nešto što izgleda samo ok, a ne kao neka druga Ray-Tracing čuda? Vjerojatno ne, osim ako volite igrati u slow-motion modu. Po dojmovima igrača, Ray-Tracing u ovom obliku u Elden Ringu nije nikakav spektakl. U zatvorenim prostorima nećete primijetiti nikakva poboljšanja, a u otvorenim će te vidjeti tek dodatak sjena na vegetaciji.

Za one koji žude za više Elden Ring sadržaja i bacanja kontrolera, u razvoju je velika ekspanzija imena Shadow of the Erdtree, a za kasnije ove godine, vjerojatno na jesen, FromSoftware priprema šesti nastavak akcijskog mechnaslova Armored Core: Fires of Rubicon.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano