Vijesti

Elden Ring navodno dolazi na mobitele

I dok čekamo na vijesti o Shadow of the Erdtree ekspanziji, čija bi velika najava, a potom i izlazak mogli uslijediti već ovog proljeća, sliže glasina o verziji igre za mobitele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest donosi agencija Reuters koja citira tri izvora povezana s igrom. Na mobilnom Elden Ringu radi, a tko drugi, nego kineski Tencent specijaliziran za licenciranje velikih IP-ova, a potom njihovo portanje na mobitele.

Glasina je tim uvjerljivija zbog toga što je Tencent jednim dijelom i vlasnik kompanije Kurokawe, vlasnika studija FromSoftware. I to s posjedom udjela od 16,3%, a u samoj strukturi slijedi ga Sony s 14,1%. Ipak, to ni jednom ni drugom ne daje za pravo da donose upravljačke odluke, budući da matična kompanija i dalje drži preko 60% vlasništva, ali ako bi netko portao ovaj popularan IP, to bi svakako bio Tencent.

Tencent je kupovinom udjela navodno kupio i licencu za mobitele. Reuters nije bilo tko, stoga bi moglo biti istine u svemu ovome, a nas strašno zanima kako bi se igrao taj mobilni Elden Ring.

Igra

Povezano