Vijesti

Elon Musk kupio je Twitter: “Ptica je oslobođena”

Nakon brojnih previranja i promjena mišljenja, Elon Musk je konačno zaključio posao vrijedan 44 milijarde dolara te preuzeo popularnu društvenu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ptica je oslobođena, figurativno je twitao samoproglašeni ambasador slobode govora. Prvi korak nakon ulaska u sjedište kompanije bio mu je smijeniti dosadašnje ključne ljude – izvršnog i financijskog direktora te šeficu pravnih poslova, troje čelnika koje smatra odgovornima za zavaravanje njega i ostalih investitora o stvarnom broju računa na društvenoj mreži.

Podsjetimo, još od travnja traje natezanje Muska i Twittera. Musk vrijednost kompanije mjeri prema broju korisnika, a čelnici Twittera navodno su, kako bi podignuli cijenu dionica, servirali lažne brojke te u njih ubrajali lažne račune za koje svi znamo da ih ima poprilično.

Musk je najavio reorganizaciju kompanije, otpuštanje 7.500 zaposlenika, namjerava javno otkriti kodove algoritama koji odlučuju koji sadržaj prikazivati korisnicima te iskorijeniti botove.

Musk problem vidi u polarizaciji građana

Ranije jučer, prije nego li je posao zaključen, Musk je objasnio zašto kupuje Twitter. “Za budućnost civilizacije važno je imati zajednički digitalni trg, gdje se o širokom rasponu uvjerenja može raspravljati na zdrav način bez pribjegavanja agresivi”, objašnjava.

Vlasnik Tesle i Space X-a opasnost vidi u socijalnim mrežama koje se polariziraju na one s krajnjim desnim i lijevim političkim uvjerenjima. Optužuje medije da za klikove polariziraju građane diljem svijeta, ali zato će njegov Twitter biti podoban za apsolutno sve.

ffa anketa

Hoće li Twitter pod Elonom Muskom postati bolji ili gori?

  • Bit će bolji 46%
  • Ne zanima me 41%
  • Bit će gori 13%
Hvala ti 🎉

“Osim poštivanja zakona zemalja, naša platforma mora biti gostoljubljiva za sve, gdje možete odabrati sudjelovati kako vi to želite, baš kao što možete izabrati, na primjer, gledati filmove ili igrati”, zaključio je Musk u obraćanju javnosti, ali prije svega oglašivačima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano