Vijesti

Elon Musk na X-u igra Diablo 4 i testira streamanje igara

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk vlasnik je SpaceX-a, Tesle, ali i Twittera, odnosno današnjeg X-a na kojeg želi približiti širim skupinama ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musk je Twitter kupio prošle godine, uveo pretplate, preimenovao ga u X te kreirao fond za nagrađivanje najpopularnijih računa na toj mreži. Iz tog fonda novac bi mogli uskoro crpiti popularni streameri, a Musk je baš rano jutros testirao streamanje igara.

Igrao je Diablo 4. I gameplay sam po sebi nije osobito poseban, osim što ukazuje na to kako čovjek zaista jest gamer, kakvim se i pokušava prikazivati u intervjuima i podcastima.

Nedostaje puno toga

Samo u trenutku pisanja ovog teksta kada je prijenos već završio, snimku istog gleda preko 2,5 milijuna ljudi, Međutim, streamanje na X-u je tek u povojima. Slika treperi, zvuk je neobičan, a nema komentara ni reakcija, premda je napravljen prostor za njih. Kao na Twitchu, od kojeg planira naslijediti dio izbjeglica nezadovoljnih novim uvjetima korištenja.

X će u narednim tjednima i mjesecima dodavati sve potrebno za streamanje igara što svakako ima smisla za tu platformu. Navodi se kako je na X-u preko 90 milijuna gamera, a u sekundi se na toj platform objavi 70 postova na temu gaminga.

Povezano