Vijesti

Epic želi starije igre na EGS-u. Developerima neće uzeti ni centa

Epic Games zapao je u poteškoće u poslovanju, prvenstveno zbog pada popularnosti Fortnitea, ali nebi škodilo ni da je Store uspješniji. Međutim, od EGS-a ne odustaje. Baš naprotiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je sada pokrenuo novi Now on Epic program kroz koji nastoji privući developere da podignu svoje starije naslove na Epic Games Store. Kako bi ih pridobio, Epic neće uzimati ni centa od provizije prvih šest mjeseci prodaje, nakon čega slijede standardni uvjeti od 12% udjela u prodaji, dok developeru i izdavaču preostaje ostalih 88%.

Inicijativa pokriva i Early Access naslove, a jedini uvjet je da je igra, u kakvom god stanju se nalazi, već izdana na nekoj konkurentskoj PC platformi ili pretplatničkoj usluzi poput Steama ili Game Passa.

Epic je otkrio kako na njegovoj platformi obitava preko 68 milijuna igrača mjesečno. Inicijativom želi značajno proširiti količinu sadržaja svim tim igračima, a potom se nada i većoj aktivnosti izdavača i developera, koji bi sa širim katalogom igara ubuduće mogli raditi tematske rasprodaje i slično.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano