Vijesti

Evo zašto će novi Assassin’s Creed imati najmanju cijenu dosad

Nakon prvog službenog prikaza ne prestaju pljuštati pozitivne reakcije na Assassin’s Creed Mirage. Jako dobro režiran trailer zaokupio je pažnju mnogih, Bagdad u svojem zlatnom dobu i prvi detalji intrigiraju, a nekako najviše hvale Ubisoft zbog relativno niske cijene od 50 eura. Izgleda da manja cijena nije bez razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada smo ranije ove godine kod Ubisofta imali prezentaciju za Mirage, jasno nam je dano do znanja da je naslov krenuo kao ekspanzija za Valhallu, a na kraju je evoluirao u nešto između DLC-a i prave igre. Bilo nam je jasno kako po veličini i količini sadržaja Mirage neće biti na razini prethodnika.

Marc-Alexis Côté iz Ubisoft Quebeca, razvojnog studija koji predvodi razvoj Miragea, IGN-u je potvrdio da će Mirage biti manji Assassin’s Creed projekt. “Mirage je zamišljen i izgrađen za proslavu 15 obljetnice serijala. Koristimo moderni engine iz Valhalle kako bismo razvili manju igru, igru koja odaje počast izvornoj s većim fokusom na stealth, borbu iz neposredne blizine, parkour i grad s gomilama ljudi”, objasnio je Côté.

Upitan hoće li Mirage biti sličan po dužini starijim igrama u serijalu, s 15-20 sati glavne priče, odgovorio je – “Da, trebali biste očekivati nešto što je bliže našim originalnim igrama.” Za prelazak prvog Assassin’s Creeda bilo je potrebno oko 10-15 sati, a oko 30 za cjelovito detaljno čišćenje.

Dakle, kao počast prvom Assassin’s Creed naslovu, Mirage će biti moderni sljedbenik postulata sa samog početka – kraći od modernih “RPG-evskih” AC-ova, a samim time i niže cijene – od 50 eura. Tko zna, ako dobro prođe, sigurno možemo očekivati još pokoji klasičan Assassin’s Creed naslov.

Igra

Povezano