Vijesti

Far Cry 6 uči na greškama prethodnika: Bez arcade moda, ali s boljom end-game podrškom

Nizozemski Youtuber JorRaptor poznat po svojoj suradnji s Ubisoftom održao je ekskluzivan intervju s vodećim game dizajnerom Far Cryja 6 Davidom Grivelom. Kako kažu, poslušali su igrače, a nusprodukt toga su promjene o kojima smo se raspisali ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vas je u prethodnom nastavku živciralo kada ste usred ciljanja jelena u glavu bili prekinuti random cut-scenom vezanom za priču i pojavom Josepha – ne brinite, u Far Cryu 6 toga neće biti. Također, nakon što ste odigrali kampanju i riješili sve outpostove svijet nebi trebao biti mrtav poput onoga u prethodniku. David tvrdi kako će nakon kompletiranja igre i dalje biti dostupan niz aktivnosti.

Prije svega FPS!

Outpost Master se vraća. U jednom trenutku moći ćete resetirati sve outpostove koje ste riješili, međutim, način na koji ćete to izvesti bit će specifičan za Far Cry 6. Dakle, totalno drugačije nego u nastavcima prije New Dawna. A vraća se i kooperativno igranje što nam je posebno drago.

Bit će tu ponovno i RPG elementi, ali njihov utjecaj neće biti značajan. Kako David navodi, za njih je Far Cry prije svega FPS, a zatim sve ostalo. Ono što je definitivno fora spomenuti su rukavice s kojima ne možete nožem promašiti neprijatelja. RPG elementi će se tako manifestirati baš kroz oblekicu koja će donositi prednosti i nedostatke. Primjerice, jedan outfit bit će bolji za stealth način igranja, a drugi za agresivnije igranje.

Ono što se ne vraća je Far Cry Arcade iliti Arcade Editor koji se pokazao kao prilično moćan alat, ali nije zabilježio neku značajniju popularnost.

Ubisoft je promociju Far Cryja 6 nastavio promotivnim videom vezanim uz Resolvera – čovjeka koji rješava sve vaše probleme, iako tako ne izgleda.

Više informacija, a vjerojatno i novi gameplay možemo očekivati tokom Ubisoftove E3 prezentacije za 11 dana. Ne zaboravite da Ubisoft usko surađuje s Xboxom, pa nas ne bi začudilo da dio vidimo i tokom Microsoftove E3 prezentacije.

Kako vam se zasad čini Far Cry 6?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano