Vijesti

FFA Awards 2015 | Tehnički kaos godine

Ovu “nagradu” osvaja igra s najviše tehničkih pogrešaka u izvedbi, a takav naslov sramota je za studio i ne zaslužuje da igrač na nju potroši svoj novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ovu “prestižnu” titulu natjecali su se:

  • Batman: Arkham Knight (PC verzija)
  • Afro Samurai 2
  • Tony Hawk’s Pro Skater 5
  • Fallout 4
  • Just Cause 3

Prema glasovima zajednice, iz konkurencije “najpotrganije” igre 2015. godine odmah su ispali Just Cause 3 i Fallout 4 unatoč činjenici da i sami imaju bugova, no oni su u nekim slučajevima bili očekivani, ali i popravljeni i nisu previše utjecali na dojmove publike.

Nekoliko glasova pokupio je Afro Samurai 2, a zbog čega se to dogodilo najbolje nam je opisao jedan naš član.

Bistric: Ja sam glasao za Afro Samurai. Igra je zamišljena kao trilogija, no odmah prvi dio je bio takav fail da je publisher vratio novce svim kupcima i otkazao preostale nastavke.

Drugo mjesto zauzela je jedna od igara od koje se očekivalo jako puno jer se radi o naslovu kojeg se mnogi sjećaju s nostalgijom (u pozitivnom smislu, naravno) i uz kojeg su mnogi zapravo kročili u svijet gaminga i potrošili brojne sate. Riječ je o Tony Hawk’s Pro Skater 5. Stvarno nije jasno tko je dao zeleno svjetlo za izlazak igre koja ne samo da nije dovršena, već je ogromna količina tehničkih pogrešaka (za to je najbolje pogledati neki od brojnih YouTube videa) bacila mrlju na nekad legendaran serijal.

Solid Snake: …činjenica šta su uradili od jednog od mojih najdražih serijala, na koje imam uspomene iz djetinjstva. Oprostiti nikad.

CRO_Ghost: Glasao sam za Tonyja iz razloga što je ovo ne pljuska, već pajser u glavu onim prvim TH igrama. Nema dana da na Facebooku ne naletim na neku idiotariju koja je proizašla iz te igre, a za rezultat najčešće ima lansiranje lika u orbitu.

Tehnički kaos godine
Batman: Arkham Knight (PC verzija)

Verzija za konzole ove igre vjerojatno je jedan od najjačih i najbolje ocijenjenih naslova ove godina, to tvrdimo sa sigurnošću. S druge strane, igrači na PC-ju mogu biti samo razočarani proizvodom koji su dobili. Igra je bila toliko neoptimizirana i puna grešaka da je u jednom trenutku privremeno povučena iz prodaje. Dodjela titule kojom se niti jedan developer ne može ponositi bit će još jasnija nakon čitanja komentara brojnih nezadovoljnih igrača koji su na vlastitoj koži iskusili što to znači biti zakinut i razočaran.

Chono7: Igra koja je izašla za PC, pa povučena sa tržišta, da bi se opet nakon par mjeseci vratila u prodaju s istim problemima. Ogroman propust developera, amaterski odrađeno i za mene fijasko godine bez konkurencije.

Zero: Batman: AK. Ovo ću se usuditi odigrati na PC-u za par godina, nakon što budem siguran da imam sve što je potrebno (bez SSD-a navodno dosta zastajkuje).

Batmanova premoćna Pirova pobjeda vjerojatna je garancija da će inače odličan studio Rocksteady dobro razmisliti kad nekom drugom odluči dati da radi na njihovoj igri.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano