FFA na SFeraKonu 2018: Predavanja o videoigrama (mikrotransakcije i pristupačnost)

40. dani znanstvene fantastike biti će bogatiji za dva predavanja o videoigrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SFeraKon je trodnevna konvencija znanstvene fantastike, fantastike, horora i srodnih žanrova koja ove godine obilježava 40. godinu održavanja, a održat će se na zagrebačkom FER-u od 11. do 13. svibnja 2018. FFA.hr Gaming Community Portal je prošle godine imao svoj prvi nastup na konvenciji i, s obzirom da je iskustvo bilo pozitivno, nastavlja biti dio gaming sekcije SFeraKona.

Za 40. SferaKon pripremili smo vam dva predavanja o videoigrama čiji opisi slijede u nastavku.

Manipuliranje igračima videoigara i njihovim osjećajem ponosa i postignuća

Mjesto i vrijeme: 12:30 – 14:00, dvorana A-111

Sažetak predavanja: Kako bi bila profitabilna, svaka industrija nastoji upravljati svojim potrošačima, pa tako i industrija videoigara. Cilj predavanja je informirati javnost o načinima na koji proizvođači videoigara upravljaju ponašanjem igrača videoigara. Poseban naglasak bit će stavljen na upravljanje igračima u kontekstu unovčavanja igranja videoigara putem mikrotransakcija.

Pristupačnost videoigara: Kako osobe s invaliditetom igraju videoigre?

Mjesto i vrijeme: 16:15 – 17:15, dvorana A-201

O pristupačnosti videoigara rijetko se razgovara, ali upravo je to jedan od razgovora koji mogu produbiti naše razumijevanje videoigara kao medija. Što je pristupačnost i zašto je ona bitna, pokazat će nam igrači s invaliditetom načinom na koji igraju i doživljaju videoigre.


Oba predavanja održat će se u subotu, 12. svibnja s početkom u 12:30. Vaš će predavač biti Noćna Mandragora odnosno Sabina Stepić. Kotizacije će biti moguće kupiti na ulazu na konvenciju (cijene ulaznice za subotu iznosi 50 kuna).

Veselimo se vašem dolasku!