Vijesti

FIFA radi svoju nogometnu igru. Od FIFA-e 25 bit će to “najbolja nogometna igra za djevojčice i dječake”

Electronic Arts i FIFA su raskrstili. EA nije želio isplatiti krovnoj nogometnoj organizaciji traženu sumu za korištenje imena FIFA te će EA ove jeseni izdati nogometnu novu igru naziva EA Sports FC. Bit će to ista stara nogometna simulacija kakvu poznajemo preko 20 godina, ali s novim imenom. Međutim, FIFA ozbiljno planira izdati vlastitu nogometnu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je to sam Gianno Infantino, dugogodišnji predsjednik FIFA-e koji je upravo osvojio još jedan mandat (premda nije imao konkurenciju). U pobjedničkom govoru iznio je plan da će u naredne 4 godine organizacija prihodovati 11 milijardi dolara, znatno više nego u proteklom mandatu, a dijelom toga bit će i nova FIFA igra.

Za dječake i djevojčice

“Nova FIFA igra, FIFA 25, 26, 17 i dalje, uvijek će biti najbolja nogometna igra za svakog dječaka i djevojčicu. Vrlo brzo javit ćemo se s vijestima o tome”, citat je kojeg prenose svi svjetski mediji.

Način na koji je sročio izjavu iznad sugerira kako bismo potpuno novu FIFA-u mogli zaigrati već u jesen iduće godine. Jesen 2023. mogla bi izroditi novi veliki virtualni dvoboj, troboj ili čak četveroboj. EA Sports će onda već izdati svoj drugi po redu EA Sports FC, Konami možda ne odustane totalno od eFootballa, a nova nogometna simulacija UFL ima u planu do onda postati veliki hit.

Preostaje vidjeti s kojim velikim izdavačem je FIFA dogovorila razvoj nove nogometne igre. Međutim, targetiranje “dječaka” i “djevojčica” odaje dojam kako Infantino i družina ne shvaćaju virtualni nogomet sasvim ozbiljnim.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano