Filmski studeni: Novi film o Jamesu Bondu predvodi ponudu

Donosimo pregled nadolazećih filmova za 11. mjesec koje vrijedi pogledati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi film na listi je Spectre. Četvrti je to nastavak Bond franšize s Danielom Craigom u ulozi planetarno poznatog tajnog agenta Jamesa Bonda. S obzirom na popularnost samog serijala, ne iznenađuje to da ćemo film moći pogledati u našim kinima od prvog dana. Datum početka prikazivanja je 5. studeni, pa ako još niste, imate vremena rezervirati svoje ulaznice, ako ne za prvi, onda bar za jedan od prvih dana prikazivanja.

Idući na listi novi je film Angeline Jolie, By the Sea. Angelina potpisuje scenarij i režiju, a isto tako igra i glavnu ulogu u ovoj drami s elementima romanse u kojoj je uloga njezina supruga pripala Bradu Pittu. Još jedna suradnja bračnog para nakon filma Mr. & Mrs. Smith sigurno će privući veliku pozornost. Film se počinje prikazivati u hrvatskim kinima 26. studenog.

Nastavljamo dalje s jednim od najočekivanijih filmova ove godine – The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Posljednji nastavak megapopularne sage konačno će nam pružiti završetak priče o Katniss Everdeen i Panemu. Pošto je ovo posljednji nastavak, očekuje se velika potražnja za kartama, pa nemojte zaboraviti na svoju ulaznicu ako vas zanima premijerna projekcija. Još jedan je ovo film koji ćemo moći gledati u isto vrijeme kao i ostatak svijeta, a u kinima će se pojaviti 19. studenog.

Ljubiteljima komedija preporučujemo film The Night Before. Novi film u kojoj su glavne uloge pripale J.G. Levittu i Sethu Rogenu. Njihova zadnja suradnja na filmu 50/50 pokazala se izvrsnom, a ništa manje ne očekujemo ni ovdje jer je redatelj Jonathan Levine redatelj oba filma. Radnja filma je jednostavna, tri najbolja prijatelja okupljaju se za njihovu tradicionalnu proslavu Badnjaka, a da bi saznali nešto više morat ćemo pogledati film.

Creed je spinoff jednog od najpoznatijih filmskih serijala, Rocky, ispričat će nam priču o Adonisu Jonhsonu ( Michael B. Jordan ), sinu Rocky-evog rivala Apolla Creeda, kojeg trenira sam Rocky Balboa. Sudeći po traileru film će uistinu biti orijentiran ka liku Adonisa Johnsona, a Rocky će biti sporedni lik. Odlična ideja ako pitate nas, jer o Rockyju smo već vidjeli 6 filmova, ali sigurno će biti zanimljivo vidjeti Sylvestera Stallonea ponovno u ulozi koja ga je proslavila. Datuma izlaska za RH još nema, svjetska premijera je 25. studenog, ali ako uzmemo u obzir popularnost franšize ne bi trebali dugo čekati.

Ostali filmovi: Room, Trumbo, Carol, Secret in Their Eyes, Spotlight, James White, a za ljubitelje animiranih filmova tu su The Good Dinosaur i The Peanuts Movie.