Game of Thrones je osvojio Emmy nagradu za najbolju seriju, a Jason Bateman nije mogao vjerovati kad je osvojio svoj Emmy

Iako su kritike javnosti i struke bile podijeljene oko posljednje sezone Game of Thronesa, upravo je ta osma sezona na noćašnjim Emmy nagradama osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju prošle TV sezone. Kako smo napisali, reakcije su podijeljene, ali nagradu za najbolju support ulogu koja je pripala Peter Dinklageu ne osporava apsolutno nitko. To mu je rekordna četvrta nagrada za ulogu Tyriona Lannistera u svim dosadašnjim sezonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlična Phoebe Waller-Bridge osvojila je čak dvije nagrade. Onu za najbolju glumicu u komediji – Amazonovom Fleabagu, kao i za najbolji scenarij u komediji. Također, nagradu za najbolju glumicu u dramskim serijama osvojila je Jodie Comer za dramu Killing Eve koju je producirala upravo prethodno spomenuta Phoebe Waller-Bridge.

Očekivali smo da će Chernobyl osvojiti nagradu za najbolju mini seriju što se i dogodilo, dok je dobio nagradu i za najbolji scenarij i direkciju u mini serijama.

Ipak, možda i najbolji trenutak večeri za one koji su uživo pratili dodjelu je trenutak kad je Jason Bateman osvojio nagradu za direkciju najbolje epizode neke drama serije. I to u Netflixovoj seriji Ozark. Svi smo očekivali kako će takva nagrada pripasti nekoj od Game of Thrones epizoda, dok većina nije imala pojma kako je Bateman ikad u životu išta i producirao. Gif nevjerice govori sve. Čovjek je mislio da ga netko zeza.

Najbolja drama

Najbolja komedija

Najbolja glumica u drami

Najbolja direkcija u drami

Najbolji glumac u drami

Najbolja support glumica u drami

Najbolji scenarij za dramu

Najbolji support glumac u drami

Najbolja mini serija

Najbolja glumica u TV filmu ili mini seriji

Najbolji TV film

Najbolji glumac u TV filmu ili mini seriji

Najbolji support glumac u mini seriji

Najbolji scenarij za TV film ili mini seriju

Najbolja direkcija za TV film ili mini seriju

Najbolja support glumica u mini seriji

Najbolja glumica u komediji

Najbolji glumac u komediji

Najbolji scenarij za komediju

Najbolja direkcija za komediju

Najbolja support glumica u komediji

Najbolji support glumac u komediji