Film i glazba

Netflix testira zabranu šeranja accounta

Ovisno kakvu vrstu pretplate koristili, Netflix možete gledati na 2 do 4 ekrana. U skladu s pravilima korištenja samo članovi kućanstva smiju gledati istovremeno, a mnogi od nas tu “rupu” iskorištavaju kako bi pretplatu dijelili s prijateljima bez obzira gdje živjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To Netflixu izbija gomilu novca iz džepa, ali dosad se nije reagiralo budući da ekspanzija u sve dijelove svijeta još uvijek drži momentum i priljev novih pretplata je stabilan.

Međutim, u nekim državama krenulo je testiranje kroz kojeg će vas Netflix upozoriti da ne smijete gledati sadržaj ako ne živite s vlasnikom računa. Kako biste nastavili gledati, potrebno je upisati verifikacijski kod poslan vlasniku na mobitel. Aako se još uvijek spajate na Netflix od bivše, onda imate problem.

Testiranje na manjem broju korisnika može biti naznaka onoga što slijedi – potencijalnog zagorčavanja života svima koji dijele lozinke. Načini za to definitivno postoje.

Netflix danas broji preko 200 milijuna pretplatnika, a pretpostavlja se da još najmanje toliko ljudi parazitski gleda s dijeljenjem računa. Ipak, još prije nekoliko godina CEO Reed Hastings je objasnio kako je dijeljenje računa nešto s čime se ne možete boriti. Ali to je bilo 2016., a vremena se mijenjaju…

Povezano