Netflix uskoro funkcionalan i van mreže?

Jedan od najpopularnijih internetskih servisa za streamanje TV serija, filmova i srodnih sadržaja, uskoro bi mogao dobiti po mnogim korisnicima veoma traženu značajku.

Netflix se isprofilirao kao jedan od najboljih servisa za stremanje multimedijskih sadržaja na smartphoneu, tabletu, PC-u i konzolama. No iako je Netflixova popularnost neupitna, mnogi korisnici su frustrirani što za rad servisa obavezno trebate biti povezani na internetu, bilo putem Wi-Fi ili mobilne mreže. To potencijalno može uzrokovati glavobolje kada baš nešto želite gledati, a internet je slabo ili uopće nije dostupan.

Trenutna problematična situacija bi se trebala promijeniti s uvođenjem Netflix offline moda. Prema mnogim izvorima bliskim Netflixu, mogućnost rada van mreže trebala bi biti dostupna već krajem ove godine. U razgovoru za Light Reading potvrdio je to izvršni čelnik tvrtke Penthera, koja se inače bavi segmentom pružanja usluga mobilnog videa.

Iako nema riječi o tome hoće li mogućnost preuzimanja video sadržaja biti dostupna za cjelokupni sadržaj koji se nudi na Netflixu, ili samo za originalne video sadržaje u Netflixovoj produkciji (razne Marvelove serije poput Daredevila, Jessice Jones i Lukea Cagea, House of Cards, Stranger Things i slično), neki analitičari predviđaju kako je veća mogućnost za ovaj drugi scenarij.

U svakom slučaju, ovo bi bio lijep dodatak mogućnostima Netflixa, razlog više da oni s slabijom dostupnošću interneta manje posežu za nelegalnim sadržajima na torrent trackerima.