Vijesti

Finale The Last of Us serije otkriva zašto je Ellie imuna na virus

Uz poneke derivacije, prva sezona The Last of Us TV serije prilično vjerno je pratila radnju prve igre, uključujući i sam kraj s finalnom devetom epizodom. Međutim, čak i zagriženim fanovima igara isplatilo se pratiti seriju, budući da su objašnjene neke bitne stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, flashbackovi prve dvije epizode otkrivaju porijeklo virusa, a početak posljednje otkrio je jedan veliki misterij. Kako i zašto je Ellie uopće imuna na virus? O tome su fanovi nagađali godinama, a sada je objašnjeno.

Zašto je Ellie imuna na infekciju kordicepsom u The Last of Usu?

Početak finala The Last of Us TV serije vratilo nas je u prošlost. Anna Williams trudna je s Ellie. U trenutku kaotičnog poroda, netom prije no što prereže pupčanu vrpcu, ugrize ju infected i tu je za nju, nažalost, kraj. Pojavi se Marlene od koje zatraži da se pobrine za Ellie prije nego ju zamoli za metak u čelo.

Kako nebi ubila i Ellie, Anna slaže Marlene kako je do ugriza došlo nakon poroda i rezanja pupčane vrpce. Čini se da je Ellie stekla imunost upravo kroz tu fizičku konekciju s majkom u trenutku ugriza.

Četrnaest godina poslije, netom prije planirane operacije na Ellienom mozgu, Marlene Joelu prepriča zaključak znanstvenika. Znanstvenici su ustanovili teoriju kako “normalan” kordiceps ne djeluje na Ellie, budući da ona u sebi već ima jedan koji je s njom “rastao od trenutka rođenja”.

Sada se povlači jedno drugo pitanje. Postoje li i druge osobe imune na kordiceps? Ima li još neka majka ugrižena tokom porođaja? Netko unutar Firefliesa će sigurno nekad testirati tu teoriju.

Ellienu majku glumi Ellie iz igre

Lijevo je Ashley Johnson kao Elliena majka (i Ellie u igrama), desno je Bella Ramsey kao Ellie u seriji.

Zanimljivo, trudnu Annu Williams, Ellienu majku, glumila je Ashley Johnson, glumica koja je Ellie pružila glas u The Last of Us igrama. Bit će vam to jasno od trenutka kada čujete prvi ton iz glasnica Ashley. To je Ellie iz igara čiji jedinstveni glas biste prepoznali bilo kad, a neki čak idu toliko daleko pa uspoređuju fizičke sličnosti Ashley i Belle.

Inače, druga sezona The Last of Us TV serije je potvrđena, a Craig Mazin i Neil Druckmann već su krenuli raditi scenarij za istu. Budući da je druga igra znatno veća od prve, neće sve uspjeti ugurati u samo jednu sezonu, potvrdili su.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano